ErindringsBio i biografen

Fra filmen 'Et par ord om Danmark' (Henning Nystad, 1962).
Film skal helst opleves i biografen - også hvis man har demens! Med ‘ErindringsBio i biografen’ inviterer Filminstituttet i den kommende tid i samarbejde med landets biografer og kommuner borgere med demens samt deres pårørende og plejepersonale i biografen. Når der er nyt om projektet og biografer og kommuner kan bestille film og begynde at planlægge visningerne, vil det fremgå af siden her. Imens vi venter på at gå i luften, kan du finde film og dialogmateriale fra pilotvisningerne i Reprise Teatret i Holte og Nicolai Biograf i Kolding.

 

Hent dialogmateriale

Hvis du vil starte en samtale om filmene, kan du hente dialogmateriale, som er rettet mod plejepersonale og pårørende: 

Dialogmateriale + intro til plejepersonale

Dialogmateriale + intro til pårørende

 

 

HER KAN DU FINDE:

  • Tre korte film fra 1950'erne og 1960'erne, som også er blevet vist i udvalgte biografer (samlet spilletid: 35 min.)
  • Dialogmateriale, som kan bruges til at starte samtaler om filmene.

 

SE FILMENE

 

Film 1: Et par ord om Danmark, instr. Henning Nystad, 1962 (speak, farver)

’Et par ord om Danmark’ er et lille portræt af vores land. I filmen bevæger vi os fra land til by, landbrug til industri og sport til kunst. Det er en kort og uhøjtidelig præsentation af Danmark og danskerne.

Film 2: Sparegrisens filmrevy nr. 3., 1957 (speak, sort/hvid)

Filmrevyen består af tre mindre indslag. Et indslag om at være i erhvervspraktik som barneplejerske og kok. Et indslag om Grønlands dyreliv, samt et indslag om en ung dreng, der ankommer til en feriekoloni, hvor de leger cowboyer og indianere.

Film 3: Canadarejsen, instr. Helge Robbert, 1967 (speak, farver)

I ’Canadarejsen’ følger vi Dronning Margrethe som ung kronprinsesse på hendes rejse til Canada sammen med Prins Henrik. Vi er med under det officielle besøg, på erhvervsfremstød og når parret besøger store turistattraktioner som Niagara Falls.

Vil du se mere?

Vil du gerne se flere gode filmklip fra gamle dage? På 'Danmark på film' kan du finde flere tusinde film og klip fra hele Danmark – helt gratis og uden abonnement.

Kontakt

Christine Bøge Lejre
Projektleder
Tlf. +45 3374 3457
christinebl@dfi.dk