Velkommen til Erindringsbio

ErindringsBio er et filmtilbud til mennesker med demens sammen med pårørende, plejepersonale og frivillige. Med ErindringsBio kan I sætte gang i minderne og starte gode samtaler med historiske film.

Erindringsbio i stuen

Skab hyggelige filmstunder, gode samtaler og samvær om ErindringsBio online - helt gratis og uden login.

Læs mere

Erindringsbio i biografen

Se historiske dokumentarfilm i din lokale biograf og sæt gang i snakken om det levede liv.

Læs mere

ErindringsBio

Et filmtilbud til mennesker med demens

En demenssygdom stiller nye krav til, hvordan man opnår godt samvær. Fællesaktiviteter, der før kunne nydes, kan pludselig være svære at være sammen om. Det samme gælder den gode samtale, der på grund af sygdommen ikke længere flyder helt så naturligt, som den gjorde engang.

For en person med demens kan det være svært at huske, hvad der skete i går. Men erindringer fra ungdoms- og barndomsårene er oftest intakte. Med ErindringsBio forsøger vi at vække minderne til live gennem dokumentariske filmklip fra 1940’erne til 1980’erne. Levende billeder fra hele landet kan puste liv i hukommelsen og sætte gang i gode samtaler om det levede liv.

ErindringsBio er udviklet af Det Danske Filminstitut og en række samarbejdspartnere inden for demensområdet. Projektet er finansieret af Den A.P. Møllerske Støttefond samt Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Læs mere om ErindringsBio