Film

1000 Aars Festen i Ribe

1948, 8 min., Speak

Festligheder i anledning af oprettelse af bispestolene i Aarhus, Ribe og Slesvig, tirsdag den 25. maj 1948. Ribe er pyntet op til 1000-års festen, pigespejderne marcherer til banegårdspladsen. Præsteprocessionen på i alt 150 gejstlige i ornat bevæger sig fra rådhuset til domkirken med biskop C.E. Scharling og biskop Rohde fra Lund i spidsen, efterfulgt af biskopperne fra Haderslev, Norge, Aarhus og Finland. De kongelige ankommer - Dronning Alexandrine og Prins Knud, Kong Frederik IX og Dronning Ingrid. Mere end 3000 mennesker er samlet til højmesse. Borgmester Aagaard Jakobsen og frue samt flere af byens honoratiores tager efterfølgende imod gæsterne foran Hotel Klubben.

Kommentarer

Annette Marie Pedersen tor, 10/29/2015 - 16:56

Det klip har jeg aldrig set før! Men hvor var det dog dejligt! Som en indfødt ripenser- (1951) - er det altid skønt at "opleve", hvad Ribe har modtaget af prominente gæster! Så smukt!!

Anne Marie Varming ons, 12/30/2020 - 18:43

Dronningen hilser bl.a. på min tropsfører, Bolund.
Og kongeprret fik pulimut på Klubbens hotel'

Susanne Aagaard Jakobsen Thomsen fre, 03/18/2022 - 10:28

"Borgmester og frue" der modtager de kongelige gæster på Klubbens Hotel i filmen er min farfar og farmor. Det er en speciel oplevelse at se det gamle Ribe, samt at høre legendariske Gunnar Nu Hansen kommentere

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk