Film

5. maj Festen 1946

1946, 36 min., Stum

5. maj fejring 1946. Kæmpe kø for at købe cigaretter. Folk er mødt op til tale i en park. Spejdere viser deres færdigheder og har bygget en forhindringsbane til børnene. Fyrværkeri. Fjerritslevs gader er oversvømmet efter kraftigt regnvejr.
Byfesten i Fjerritslev 1946. Lørdag: Et hornorkester og børneoptog marcherer gennem byen. To mænd går gennem byen med en lirekasse og samler ind. Mændenes tovtrækning på festpladsen. Søndag: Vognoptog gennem byen med udklædte børn i flotte dekorationer. Børnenes udstillinger kører til festpladsen. Kvindelig akrobat laver opvisning i trapez. Festpladsen med gøgl, lirekasser, tombola, madboder, fodbolkamp i udklædning, boksekamp, vægtløftning, gymnastikopvisning, dilettantteater på indendørs scene (mørkt og uskarpt). Byfesten afsluttes med fyrværkeri.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Dit Danmark på Film: Når lokalhistorie bliver til Danmarkshistorie

Med 39 nye filmtitler fra det nordjyske er der nu en unik mulighed for at stifte bekendtskab med de to kommuner Jammerbugt og Brønderslev, der grænser op til hinanden og omgives af det brusende hav, den stille fjord, levende købstæder og frodige marker. Det helt særlige initiativ Dit Danmark på film gør det muligt at se de to kommuners lokalhistorie i samspil med en større fortælling om Danmark, der allerede findes her på sitet med film om eksempelvis badeturisme, landbrug, industri og hverdagsliv.