Film

Børnehjælpsdagen i Aalborg 1935

1935, 13 min., Stum

3. september 1935 afholdtes der Børnehjælpsdag i Aalborg. Filmen følger dagens begivenheder fra morgenstunden. Der er børneoptog i byens gader med 5000 deltagende børn. Foran rådhuset står 18000 børn og voksne - borgmester Jørgensen taler 'gennem mikrofon' til de mange fremmødte. Der er  karrusel, tombolaboder, skydetelte og sliksalg. Der er også festligheder i Nørresundby i dagens anledning. Et stort optog med pyntede vogne går gennem byen.

Kommentarer

Henning Sørensen tor, 06/09/2016 - 08:42

Jeg mener, at angivelsen af, hvorfra filmen er optaget, er forkert. Der står Danmarksgade, og på kortet er markeret krydset Boulevarden/Danmarksgade.
Filmen må være optaget på Vesterbro, næsten ud for Vingårdsgade. I starten ses Algade med Budolfi Apotek på hjørnet, og senere ses starten af Vingårdsgade.

Redaktionen man, 06/13/2016 - 14:15

Kære Henning Sørensen
Tak for kommentar. Jeg går ud fra, at du henviser til klippet 'Børneoptog gennem Aalborg' (http://filmcentralen.dk/museum/danmark-paa-film/klip/boerneoptog-gennem-aalborg)? Her kan jeg se, at vi har stedfæstet klippet til Danmarksgade. Jeg har nu flyttet nålen på kortet, så den er placeret på Vesterbro mellem Algade og Vingårdsgade.
Med venlig hilsen Maria Berendt Oldhøj Nielsen

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk