Film

Danmark for Folket

Valdemar Lauritzen, 1937, 45 min., Musik

Socialdemokratisk propagandafilm produceret på foranledning af Hovedorganisationens Informations- og Propagandaafdeling. Skabt til at understøtte partiprogrammet, der havde sloganet "Danmark for Folket" frem mod valget i 1938. Filmen følger den unge lagerforvalter Hennings politiske vækkelse gennem mødet med den unge DSU'er Inger og partiets 'klare og fornuftige politik'. Filmen dækker flere af partiets aktiviteter, fra redaktionen af Socialdemokratiets avis, Social-Demokraten, over sangkor i DSU under ledelse af Harald Bergstedt og arbejderhøjskolen i Roskilde.  Statsminister Thorvald Stauning har en stor rolle som taler på Roskilde Højskole, mens Ib Schønberg og Arthur Jensen lægger stjernestøv til portrættering af den godmodige splittelse mellem socialdemokrater og kommunister. Filmen er bygget op som en spillefilm med en kærlighedshistorie som den drivende kraft.

 

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Film fra virkeligheden – dokumentarismens historie

De allerførste levende billeder, der blev vist i Danmark i 1896, var dokumentariske. Det var blandt andet de franske Lumière-brødres simple virkelighedsgengivelser, og de inspirerede allerede året efter den danske hoffotograf Peter Elfelt til at lave film. I dette tema giver vi et overblik over, hvordan dansk dokumentarisme gennem tiden er blevet inspireret og påvirket af internationale strømninger og skelsættende værker.

Tema

Propaganda!

Bekymrede røster advarer for tiden om, at 1930’ernes sociale uro, højrenationalisme, politikerlede og manipulerende sjælefiskeri gentager sig. Men hvordan gik det for sig sidst, demokratiet var under pres, ungdommen blev radikaliseret af voldsparate bagmænd og propagandaen florerede? Med denne stribe partipropagandafilm fra sen-tyverne til først i 1950’erne præsenterer vi brikker til et sammenligningsgrundlag.