Film

Dansk Film-Avis nr. 673 A

1944, 10 min., Musik

Dansk Film-Avis var en dansk produceret nazistisk ugerevy, der udkom i årene 1941-1945. Den bestod typisk af tre dele: dansk stof, optaget af danske kameramænd, tysk stof fra Tyskland og reportager fra fronten, produceret af Deutsche Wochenschau.

1) Børn fra Unges Idræt ankommer med m/s "Margrethe" til Orø ved Holbæk og marcherer til teltlejren. 600 drenge og piger deltager - der skal meget mad til.
2) Den 80-årige komponist Richard Strauss (1864-1949) dirigerer Wiener Philharmonikerne i sit værk "Till Eulenspiegels lustige Streiche".
3) Bisættelse fra Notre Dame i Paris af den franske statssekretær for information, Philippe Henriot, der blev snigmyrdet 28. juni 1944 af den franske modstandsbevægelse. Henriot var minister i den pro-nazistiske Vichy-regering. Modstandsbevægelsen gav ham øgenavnet 'den franske Goebbels'.
4) I Paris tages en ny militsdivision i ed. Efter eden marcherer soldaterne til Den Ukendte Soldats Grav under Triumfbuen.
5) En tysk enmands-torpedo sættes i vandet fra et skib. Torpedoen ses i vandoverfladen. En marinesoldat dekoreres med Ridderkorset, og andre tyske marinesoldater, der har sænket de allieredes krigsskibe, dekoreres med det tyske kors i guld.
6) Tyske piloter og krigsfly på landjorden samt tyske krigsfly i luften. Pilot i cockpit, fly beskydes, og fly falder til jorden.

Læs mere om ugerevyer.

 

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Ugerevy - Den levende filmavis

Ugerevyer var populær nyhedsformidling i 1920'erne-40'erne. Ugerevyernes nyhedsværdi har selv sagt fortaget sig, når man ser dem i dag, men de giver stadig et interessant indblik i deres samtid.