Film

Dansk Film-Avis nr. 709

1945, 9 min , Musik

 

Dansk Film-Avis var en dansk produceret nazistisk ugerevy, der udkom i årene 1941-1945. Den bestod typisk af tre dele: dansk stof, optaget af danske kameramænd, tysk stof fra Tyskland og reportager fra fronten, produceret af Deutsche Wochenschau.

1. I den mest kendte væveskole i København - Den danske Væveskole - får vordende vævere en meget grundig uddannelse. Der anvendes moderne maskiner, og kemiske analyser og afprøvning af stoffers styrke udføres.
2. I Thisted åbnes årets første dyrskue.
3. Trods færdselsvanskeligheder, forbereder teltholdere på Dyrehavsbakken en stor sæson.
4. Ude på Amager findes der en rigtig gammel reberbane. Det materiale som fremstilles er af bedste kvalitet.
5. "Primer Plano" er titlen på Spaniens førende filmblad. Billedreportagen viser, hvordan bladet fremstilles.
6. Den tyske fører i Berlin. De officerer, som leder forsvaret af den tyske hovedstad, bliver forestillet for Adolf Hitler. Rygtet om førerens tilstedeværelse i kampens brændpunkt er nået ud til soldaterne, der hilser ham med begejstring.
7. Tyve medlemmer af Hitler-Jugend, som har udmærket sig i kampen mod bolsjevikkerne, bliver modtaget af Adolf Hitler. Den yngste af drengene fortæller, hvordan han gjorde sig fortjent til jernkorset.
8. Alle tilrådighed stående tyske reserver bliver sat ind i kampene mod bolsjevikkerne, og hver fodsbredde jord bliver forsvaret til det sidste. (Skrift på husmur: "Shütz unsere Frauen und Kinder von den roten Bestien"). En russisk flyver angriber de tyske linjer.

 

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk.