Film

De danske Kolonister i Venezuela

1938, 10 min., Speak

Filmen beskriver, let og fredigt, hvordan 50 danske familier kom til Chirgua-dalen i 1938 for at starte en ny tilværelse som bønder. Koloniseringen var resultatet af en aftale mellem det i Danmark nyoprettede Statens Udvandringskontor under ledelse af Rudolf Christiani og den venezualske regering. Filmen viser den moderne by, som er blevet bygget til kolonisterne, hvordan der trækkes lod om jordlodderne og hvordan danskerne tager fat på at rydde for skov og krat, så de kan dyrke jorden. Idylliske billeder af børn, fodbold og en Tuborg der nydes.

Læs mere om de danske emigranter i Venezuela på websitet www.dennyeverden.dk 

Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.

 

Kommentarer

Catalina Peña-Guillén & Jesper Sørensen ons, 02/20/2019 - 11:35

Filmen er meget optimistisk, men projektet blev en stor skuffelse for de fleste deltagere, og en skandale for de to landes regeringer. Historien er fortalt i vores bog "Det glemte eksperiment" som kan lånes på biblioteket eller købes her: https://www.saxo.com/dk/det-glemte-eksperiment_catalina-pena-guillen-jesper-soerensen_epub_9788771281736 og i vores foredrag af samme navn: https://eventzonen.dk/detglemteeksperiment
For at skrive historien fik vi adgang til hidtil lukkede arkiver i Danmark og Venezuela. Desuden talte vi med mange udvandrere og efterkommere, som hjalp os med fotos og research. I Venezuela fandt vi blandt andet denne film, og filmcentralen har endnu én.

Carlos Alberto Rásmussen G. tir, 12/29/2020 - 05:58

Estoy sumamente emocionado por el documental de la llegada de mi papá a Venezuela, sobretodo verlo caminar en las Campos preparando las parcela, yendo fotos de la época y del matrimonio con mi mamá que fue suspendida hasta la fecha de inauguración de la colonia hasta el día de la inauguración por parte del presidente de la republica y sus ministros.
Esto trajo como consecuencia que yo nací el 22/02/1940 y creo que soy el primer hijo de un matrimonio Danés-Venezolano
Si tienen más información sobre mi papá de esa época me gustaría conocerla si la pueden enviar al mail.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk