Film

Der er et yndigt Land

A. Langgaard Nielsen, 1939, 29 min., Stum

DNSAP-propagandafilm: Der er et yndigt land med et flittigt producerende og nøjsomt folk, der skaber uhyre rigdomme, og dygtige bønder, håndværkere og arbejdere, der frembringer mægtige værdier, bygger broer, lyntog, turistdampere og prægtige boliger. Christiansborgs "demokratiske" politikere hånes i mellemtekster: Folket gjorde sin pligt, men "demokratiets førere" svigtede. Folket fik dyrtid, arbejdsløshed og landbrugskrise. Busser bringer deltagere fra hele landet til DNSAP's landsstævne i Kolding, der blev afholdt 17-18. juni 1939. Partilederen, lægen Frits Clausen er hovedpersonen. Stævnet afholdes i Stejlbjerganlægget. Mere politisk propaganda og politisk møde i Randers 24. oktober 1937. Avisen "National Socialisten" præsenteres. Frits Clausen samler det danske folk til kamp mod et forløjet "demokrati". Kommunistisk modagitation i Slagelse. Demonstrationsoptog i København.

Se mere

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Propaganda!

Bekymrede røster advarer for tiden om, at 1930’ernes sociale uro, højrenationalisme, politikerlede og manipulerende sjælefiskeri gentager sig. Men hvordan gik det for sig sidst, demokratiet var under pres, ungdommen blev radikaliseret af voldsparate bagmænd og propagandaen florerede? Med denne stribe partipropagandafilm fra sen-tyverne til først i 1950’erne præsenterer vi brikker til et sammenligningsgrundlag.

Tema

Film fra virkeligheden – dokumentarismens historie

De allerførste levende billeder, der blev vist i Danmark i 1896, var dokumentariske. Det var blandt andet de franske Lumière-brødres simple virkelighedsgengivelser, og de inspirerede allerede året efter den danske hoffotograf Peter Elfelt til at lave film. I dette tema giver vi et overblik over, hvordan dansk dokumentarisme gennem tiden er blevet inspireret og påvirket af internationale strømninger og skelsættende værker.