Film

Dronning Margrethe II som ung

1955, 20 min., Stum

En række klip og råoptagelser med den kongelige familie fra årene omkring 1945-1955 (ligger ikke kronologisk):
Kongeparret og prinsesse Margrethe ankommer i bil til Christiansborg, formentlig Folketingets åbning. Kongeparret og de tre prinsesser drikker te på Amalienborg (optagelsen er med i "Danmarks Konge" fra 1957). Kongeskibet Dannebrog med hele familien ombord lægger til kaj i Haderslev og modtages af byens borgere. Kongefamilien besøger Christiansfeld. Klip til fødselar Kong Chr. X med sin familie på Amalienborgs balkon - kongen fylder 75 år. Folket hylder ham med flag, hele København er udsmykket. Kransenedlæggelse ved mindesmærke. Langelinie: kongeligt besøg fra Norge, karetoptog gennem byen. Klip til kongeskibet Dannebrog - den kongelige familie lægger til i Sønderborg. Flyvepladsen i Narsarsuaq i Sydgrønland: Kong Frederik IX vinker til lettende fly (Dronning Ingrid flyver hjem fra Grønlands-besøget 1952). Langelinie: Dronning Ingrid og tre forventningsfulde prinsesser tager imod kongen. Klip til Gråsten Slot, hvor prinsesserne, dronningen og kongen er iført grønlandske klædedragter.

Nogle af optagelserne ses også i 'Danmarks Konge' og i 'Med Kongeparret i Grønland'.

 

 

Kommentarer

Torben S. Lynge, Nuuk, Grønland søn, 11/01/2015 - 20:38

Det er ikke kun dronningen og prinsesserne som er i grønlandsk klædedragt. Kongen er i hvid anorak og sorte bukser; en grønlandsk festpåklædning

Grethe Hansen lør, 10/07/2017 - 18:31

En rigtig smuk gammel Film

muhammed india tir, 04/21/2020 - 11:00


הי גוט טעקע

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

De omvæltende år i dronningens liv

Den unge prinsesse Margrethes livsbane ændrede sig med et slag i 1953. Fra ubekymret barn og teenager til tronarving og siden regent.