Film

En Dag blandt vore Militærflyvere

1916, 7 min., Stum

Luftbilleder af København og Amager. Flyvetur over søerne, banegårdsterrænet mod Christiansborg, Dronning Louises bro, Nørrebro med Assistens Kirkegården øverst i billedet. Frederiksberg have, landing på Amager. Flere flyvebilleder: Henover Christianshavns Vold. Fly lander på Kløvermarken. Flyvning over Christianshavn hen imod Kløvermarkens flyveplads og landing. Flyvemaskiner ses i luften over havnen. Flyvemaskinen filmet fra jorden under landingen. Flere luftbilleder, mest af flyvepladsen. Amager fra luften. Landing. Københavns havn fra luften. Maskine filmet fra anden maskine. Mange af klippene er identiske med klip i "En flyvetur over København".

 

Kommentarer

Inger Birgit Bidstrup Jensen ons, 03/09/2022 - 14:34

Det er fantastisk at se alle de flotte billeder, og tænkte vores tipoldefar og /forældre. Har oplevet det hele. Tak for internet og alle de personer som henter de forskellige billeder alle ster fra.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Forsvaret på film

Forsvaret har siden begyndelsen af 1900-tallet brugt levende billeder til oplysning og propaganda. På tærsklen til en ny historisk oprustning af det danske militær har vi samlet en række statsligt producerede dokumentarfilm, hvervefilm, instruktionsfilm og ugerevyer, som tegner et billede af, hvordan Forsvaret har fremstillet sig selv gennem et århundrede med to verdenskrige, en besættelse og efterfølgende koldkrig.