Film

Fjerritslev og omegn

1964, 9 min., Stum

Optagelser fra Fjerritslev fra omkring 1964: Hovedgaden med Fjerritslev Kro, Fjerritslev Lystanlæg, kirken og Fjerritslev Mølle. I bil kører vi ad asfaltvejen gennem plantagen til Svinkløv Badehotel. Turen fortsætter til Mejeriet "Toftholm" i Vester Thorup med oste på rad og række. Besøg på en minkfarm. Fiskekuttere på stranden ved Slettestrand. Gennem Klim til Vester Thorup, Han Herred Hallen i Fjerritslev og "Toftholm" Mejeri igen.

Se mere

Kommentarer

Erling Højerslev man, 04/13/2020 - 14:57

0:53 Sandsynligvis Fjerritslev Mølle fra 1874 der lå omkring Vestergade 44 med kort klip af elmøllen, der i dag bærer Han Herreds vartegn hanen.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Dit Danmark på Film: Når lokalhistorie bliver til Danmarkshistorie

Med 39 nye filmtitler fra det nordjyske er der nu en unik mulighed for at stifte bekendtskab med de to kommuner Jammerbugt og Brønderslev, der grænser op til hinanden og omgives af det brusende hav, den stille fjord, levende købstæder og frodige marker. Det helt særlige initiativ Dit Danmark på film gør det muligt at se de to kommuners lokalhistorie i samspil med en større fortælling om Danmark, der allerede findes her på sitet med film om eksempelvis badeturisme, landbrug, industri og hverdagsliv.