Film

Forumfilmen

1937, 20 min., Stum

Magasin du Nords store udstilling "Bolig-Byen" i Forum finder sted 2.-18. april 1937. Med 45 forskellige indrettede værelser giver stormagasinet sit bud på tidens boligindretning. Udstillingen suppleres med en restaurant, og der er aktiviteter for børn, bl.a. ponyridning og tombola. Over 100.000 gæster har besøgt Forum da Bolig-Byen lukker. Filmen viser de udstillede værelser, de mange besøgende og giver samtidig et kig ind bag kulissen i Magasin du Nord under forberedelserne. Endelig vises der klip af boliger og lejlighedskomplekser, som rammer den nye stil: funktionalismen. Vi ser bl.a. byggeriet Storgården på Tomsgårdsvej. Midt i filmen er der optagelser fra Kong Christian X's regeringsjubilæum, som fejres med optog gennem København.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Fra stenbroen til lys og luft i sovebyen

I 1930’erne begynder et nybrud i arkitekturen og boligbyggeriet i Danmark, og det er der gode grunde til. De bærende tanker bag lever langt op i 1960’erne og får stor indflydelse på udformningen af vore byer og boliger. Endnu den dag i dag.

Tema

Levende billeder af et stormagasins historie

Vidste du, at Magasin oprindeligt er en Aarhus-opfindelse. At det nye hovedsæde på Kgs. Nytorv i København stod klart til julehandlen i 1893. At Magasin fik sin første rulletrappe i 1952. Filmene fra Magasins samlinger dækker perioden 1926-1957 og vidner om et stormagasin, der ud over at lange varer over diskene i lange baner også engagerede sig i det omgivende samfund – og ikke mindst i sit personale.