Film

Fra Dansk Røde Kors' folkekuranstalt ved Hald

14 min., Stum

En dag på børneafdelingen. Behandling af børnelammelse (polio) i stadie 2. Børnenes muskler er svækkede efter lammelsen. Efterbehandlingens opgave er at træne musklerne op til normal kraft igen. Behandlingen består af en række øvelser bl.a. i bassin og kar, liggende bevægelsesøvelser på briks eller i hospitalssengen og styrketræning med maskiner. Nogle får elektroder på kroppen for at stimulere musklerne. Når børnene ikke er i behandling er der tid til aktiviteter som fletning, vævning, undervisning, sløjd, dukkeleg m.m. Årstal ukendt.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Polioforeningen.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Jette Bang

Jette Bang (1914-1964) var fotograf og en pioner i Arktis. Hun fotograferede og filmede op gennem 1930’erne og 40’erne i Grønland og lavede hovedværket 'Inuit' – den første farvefilm i verden om mennesker i Arktis. Med sit skarpe blik indfangede hun den traditionelle fangerkultur og kom helt tæt på især kvinder og børn på bopladserne.

Tema

Epidemier i Danmark

Danmark har flere gange været ramt af epidemier af smitsomme sygdomme. I 1940’erne og 50’erne var smitteopsporing, mobile testapparater og smitteskam også hverdagskost, mens myndighederne appellerede til samfundssind. Se de historiske film, og hør Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøms syn på dem.