Film

Frihedens Sol over Danmark

1945, 47 min., Stum

En kompilation af dokumentariske optagelser fra København fra dagene omkring befrielsen af Danmark. Bevæbning af nyindrullerede frihedskæmpere, BOPA's aktioner, stikkerarrestationer, danskernes fejring af friheden i gaderne, englændernes ankomst til byen, kongeparrets og kronprinseparrets køretur gennem byen, general Montgomerys besøg 12. maj, Socialdemokratiets møde i Fælledparken 13. maj med 75.000 mennesker, begravelser af faldne frihedskæmpere, festgudstjeneste på Sankt Lukas Stiftelsen i Hellerup, tyske soldater forlader byen, BOPA-sabotører rekonstruerer Always-Sabotagen, generalmajor Williams inspicerer Shellhuset og meget mere. Avisoverskrifter blandes med optagelser fra de hektiske og euforiske dage i begynelsen af maj 1945. Filmen er ikke gennemført kronologisk fremadskridende.

 

Kommentarer

Søren Bechmann fre, 05/06/2016 - 10:25

Hvorfor er der ingen lyd på??

Redaktionen man, 05/09/2016 - 11:28

Kære Søren Bechmann
Langt størstedelen af filmene på sitet er stumme. Det er denne film også. Det er altid angivet lige over filmens synops, om den er stum, med musik eller speak.
Med venlig hilsen Maria Berendt Oldhøj Nielsen

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Danmark - besat og befriet

Den 9. april 1940 er årsdagen for Tysklands besættelse af Danmark. I dette tema har vi samlet et udsnit af de mange film og filmoptagelser, der blev lavet under og efter besættelsen.