Film

Hamburgerbørn ankommer

1943, 2 min., Stum

Flygtningebørn fra Hamborg i Tyskland ankommer til Københavns Hovedbanegård.

Kommentarer

Mads Nielsen tor, 06/22/2017 - 02:08

Formentlig viser denne gamle filmstrimmel evakuerede børn fra Hamburg, der ankom til København, lige efter De Britiske og Amerikanske luftvåben havde sønderbombet det meste af Hamburg i slutningen af Juli 1943 - disse altødelæggende luftangreb der kendes under navnet "Operation Gomorrha".

Under "Operation Gomorrha", blev Hamburg sønderbombet både nat og dag mellem 24 Juli og 2 August 1943.

Disse altødelæggende luftangreb på Hamburg i slutningen af Juli 1943 var så voldsomme, at man så langt borte som ved Sønderborg, Als, Sydfyn, Tåsinge og dele af Langeland, kunne se flammeskærene om natten ude i den syd-vestlige horisont. Om dagen var hele den syd-vestlige horisont i områderne, Sønderborg - Fåborg - Rudkøbing, kulsort af røgskyerne fra det brændende Hamburg.

Erik Grufstedt tor, 10/18/2018 - 16:59

Selv om det er tyske børn så bliver man berørt af det. Det er hjerterskærende. Tøjet de bærer kunne ligeså godt være fra efterkrigstiden og minder mig om min tidligste barndom. På samme tid havde Tyskerne slået mellem 20 - 50 millioner mennesker ihjel. En ond tid var det.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Danmark - besat og befriet

Den 9. april 1940 er årsdagen for Tysklands besættelse af Danmark. I dette tema har vi samlet et udsnit af de mange film og filmoptagelser, der blev lavet under og efter besættelsen.