Film

Højskolejournal 1969

Franz Ernst, 1969, 43 min., Reallyd

Højskolen som idé og funktion i samtidens uddannelsessamfund, set i elevernes perspektiv. En stribe elever kommer til orde, men kun et par forstandere og lærere. Herved tegnes et tidsbestemt billede af højskolen mere som metode og miljø end som begreb. Filmen er optaget på Vallekilde og Krogerup Højskole.

Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.

 

Kommentarer

Arne Sørensen man, 03/14/2022 - 16:08

Jeg mødte Arne efter højskole opholdet i 1969 i Terndruplund i Terndrup. Vi blev gift i 1972 og fik 3 vidunderlige børn.
Arne var meget aktiv!. Han var landbetjent i Nibe hvor han var meget afholdt. Arne var politisk arrangeseret på den socialdemokratiske liste og kom i Nordjyllands Amt hvor han var indtil det blev til regionsråd i 2007
Min mand Arne døde 2. Juli 2006 af kræft 59 år
Arne satte stor pris på Vallekilde Højskøle!. Jeg havde også den ære at være med til et elevråds årsmøde på Valdekilde Højskole.
MVH. Mie Sørensen.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Arven efter '68

- Hele ens verdensbillede bliver væltet. Det er skønt!, siger en af de unge i filmen 'Højskolejournal 1969'. Filmene i dette tema kredser om antikapitalisme, revolution og personlig frigørelse med udgangspunkt i et år, der stadig sætter spor i vores sprog og vores hverdag.

Tema

Den Kolde Krig

I marts 1946 udtaler Winston Churchill, at et ’Jerntæppe’ har sænket sig ned igennem Europa. Den Kolde Krig er i gang. En konflikt, der først får sin afslutning med Sovjetunionens sammenbrud i 1991. Vi tegner et overblik over periodens vigtigste begivenheder - i et dansk perspektiv - med tilhørende film og klip.