Film

Indvielse af Dronning Alexandrines Bro 30. Maj 1943

1943, 4 min., Speak

Indvielse af broen mellem Sjælland og Møn under overværelse af Dronning Alexandrine, Kronprins Frederik og kronprinsesse Ingrid. Det er Danmarks trediestørste bro, og den har kostet 6 mio. kr. Festlighederne foregår uden for Kallehave Færgegård, hvor amtmand Toft byder velkommen. Indvielsen overværes af 30.000 tilskuere. Den kgl. kortege kører over broen, og derefter strømmer sjællændere og mønboere over fra begge sider. I Stege festes der hele dagen med bl.a. gymnastikopvisning og asfaltbal.

Kommentarer

Jes Michelsen fre, 10/30/2015 - 09:34

Jeg har hørt om en pudsig episode under indvielsen - fortalt af gamle folk, der var med: Dronning Alexandrine blev så rørt over, at broen skulle opkaldes efter hende, at hun helt mistede mælet, da hun skulle sige nogle ord til forsamlingen. Derfor måtte kronprins Frederik hurtigt tage over og holde takketalen i stedet. Man er vel en god søn - selv som kongelig!

Eva Rokkedal Lippert fre, 10/06/2017 - 11:09

Hvor er det herligt at se den broindvielse, som jeg har hørt så meget om, siden jeg var 4 år gammel. Mine forældre fra Lendemarke var tilstede på den dag, hvor Dronning Alexandrine Broen blev indviet. Skønt at se det hele - og med bal bagefter! !

Maise Sofie Rosenbæk Marcher ons, 03/14/2018 - 12:57

God film

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk