Film

Jamboree

1924, 57 min., Stum

I 1924 er Danmark vært for den 2. verdensjamboree med deltagelse fra 33 nationer. Det store arrangement løber af stabelen fra 9. august og de følgende to uger i Ermelunden i Dyrehaven uden for København. Bl.a. deltager Polen, Kina, Ungarn, Finland, Amerika, Japan, Schweiz, Ægypten, Australien, Tyskland, Norge, Ceylon, Sverige, England, Chile, Irland, Indien, Frankrig og selvfølgelig værtslandet selv. Den eneste afrikaner, der er med i jamboreen, er en fyrstesøn fra Uganda - han har rejst i 2 måneder for at være med. Der blev afholdt svømmestævne på badeanstalten Helgoland. Friluftsteater, hvor schweizerne viser flagdans, japanerne viser sværdkamp, de engelske søspejdere demonstrerer 'Hjælp til et brændende skib' (på land), danskerne optræder med folkedans, amerikanerne viser indianerdanse, skotterne danser sækkepibedans. Der afholdes parade for verdens ældste spejder, jarlen af Meeth, 84 år gammel. Den store kongerevy på Eremitagesletten samt efterfølgende præmieuddeling på Galopbanen. Til slut ses den officielle modtagelse af spejderleder Lord Baden-Powell på Østerbro Stadion. Ledelsen af Det danske Spejderkorps deltager, bl.a. ses bevægelsens præsident Christian Holm.

Kommentarer

Albert Lykking lør, 12/01/2018 - 13:27

- udover en deltager fra Uganda, så deltog også Ægyptiske spejdere. Ægypten ligger i Afrika

Steen fre, 10/25/2019 - 15:23

Det nævnes at man ser "bevægelsens stifter ritmester Cay Lembcke". I 1923 trådte Cay Lembcke tilbage som spejderchef, på grund af utilfredshed med hans ledelse. Det er nok Christian Holm, som var præsident for DDS i 1924, der kan ses.

Redaktionen tor, 11/07/2019 - 10:00

Kære Steen
Tak for kommentar. Jeg har hermed rettet synopsen, så det fremgår, at det er Christian Holm, man ser, og ikke Cay Lembcke.
Mvh Maria Knude Oldhøj Nielsen

Jon Rasmussen søn, 01/05/2020 - 17:49

Christian Holm var Spejderchef for Det Danske Spejderkorps og formand for korpsrådet.
Lejren tilrettelagdes af Jamboree-rådet, hvor Hans Hartvig-Møller var formand, og Ove Holm, Sven V. Knudsen og Jens Hvass udgjorde resten af rådet.

Lejren satte nye standarder, da alt foregik udendørs, i modsætning til den tidligere Jamboree der var indendørs. Siden denne Jamboree har alle Lejre således været udendørs.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk