Film

Kort klip fra Færøerne

1927, 2 min., Stum

Optagelser fra havnen i Tórshavn. Årstallet er anslået ud fra kantmarkering på filmstrimlen.

 

Kommentarer

Kurt Bak tir, 01/19/2016 - 09:00

Helt andeledes at se på... Byen er blevet så stor, at bygninger ved havnen står der endnu .. på denne årstal var der næsten ingen biler og overrasket nok, at den findes i denne årstal... på selve færøerne...

Johan M. Restorff, pens .( dir. Hotel Hafnia 1960 - 2005) ons, 05/04/2016 - 11:00

Hyggelige billeder. Den første bil på Færøerne ankom til Tórshavn i 1921. Den blev sat på en pram og sejlet ind til havnen og kom i land, hvor den gl. bil er fotograferet. Realskolen er også afbildet, og den blev bygget i 1916.
Vores oldefar, M.C. Restorff, havde sit hovedsæde i Vágsbotn (Frederiksvaag), hvor de fleste motiver stammer fra. Flere af forfatteren William Heinesens romaner har deres udspring fra dette område. M.C. Restorff og dattersønnen, William Heinesen, er de eneste æresborgere i Tórshavn. Vágsbotn (Vestbugten) er i dag et velbesøgt område med gode tilbud til besøgende turister. Den hyggelige atmosfære præger stadig flere bydele.
Mit gæt på, hvilken periode billederne stammer fra, er omkring 1920.
M.V.H. " Johan på Hafnia "

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Fåreavl, fuglefangst og fiskeri – Færøerne på film

I de levende billeder fra færingernes historie, der er bevaret i Det Danske Filminstituts arkiv, er der set med danske øjne. Det er nemlig danske fotografer, der som tilrejsende udefra har zoomet ind på dét, der kan opleves som anderledes, måske eksotisk, storladent og utæmmet. Derfor får vi skildringer, som kun favner udvalgte aspekter af øernes og folkets historie. Men Færøerne er andet og mere end får, folkedragter og storslået natur. Historiker Helgi Eidesgaard giver et historisk rids af den virkelighed, færingerne selv har gennemlevet siden den ældste danske reportagefilm fra et kongebesøg blev optaget.