Film

Landskabsfilm fra før 1928

1928, 13 min., Stum

Smukt tintede optagelser af landskaber og naturområder i Danmark: Odden og Oddebroen ved Silkeborg - der sejles på Kalgårdsvig og bades i Silkeborg Langsø. Kuperet landskab med åløb, dæmninger, skærslipperen i arbejde, kartofler graves op, strandskrænt og klint (Bulbjerg?), Stevns Klint med Højerup Kirke inden jordskredet og Højerup nye kirke. Hverdagsgøremål i de små landhuse, husmandstederne og på gårde.

 

Kommentarer

Mogens Grejsen ons, 08/24/2016 - 17:09

Jeg er sikker på at den første del er fra Silkeborg. Kan genkendes på kirketårnet. Derefter er billeder af den bro der går over Kalgårdsvig til Odden for enden af Silkeborg Langsø. Jeg mener også senere at kunne genkende stemmeværket ved Ry Mølle en turbåd på søen med Himmelbjerget i baggrunden.

Leo Gulmark ons, 08/24/2016 - 17:21

Det hedder: skærsliberen

Redaktionen ons, 08/31/2016 - 15:03

Kære Leo Gulmark
Tak for kommentar. Ifølge Den danske ordbog (ordnet.dk) og Den store danske (denstoredanske.dk) kan det både staves 'skærslipper' og 'skærsliber'.
Med venlig hilsen
Maria Berendt Oldhøj Nielsen

Redaktionen tir, 09/20/2016 - 14:51

Kære Mogens Grejsen
Tak for kommentar. Du har ret i, at den første del er fra Silkeborg - herunder fra Odden. Jeg har rettet synopsen og lavet et klip fra Odden og placeret det på kortet. Du kan se klippet her: http://filmcentralen.dk/museum/danmark-paa-film/klip/en-sommerdag-pa-odden
Med venlig hilsen Maria Berendt Oldhøj Nielsen

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk