Film

Mellem to kulturer

Børge Høst, Arild Hvidtfeldt, 1967, 54 min., Speak

I det sydøstlige Mexico nær grænsen til Guatemala lever nogle indianerstammer, efterkommere efter mayaerne, og i 15 år har det mexicanske udviklingsinstitut arbejdet på at udvikle dette område ved at forbedre undervisningen, kommunikationen, sundhedstilstanden etc. Filmen har sat sig som mål at undersøge og dokumentere vilkårene for og virkningen af et u-landsarbejde først og fremmest set "indefra", fra modtagernes, altså her indianernes side. Den gør det ved, gennem samtale med indianerne selv, at søge belyst, hvorledes disse egne historiske, sproglige, kulturelle og andre forudsætninger som helt afgørende faktorer er med til at bestemme, om udviklingsarbejdet skal lykkes eller mislykkes.

Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.

 

Kommentarer

Tommy Victor Buch man, 03/02/2020 - 21:45

Mexico er mit andet hjemland, og jeg vil gerne benytte denne lejlighed til at bringe en advarsel:
Mexico er en tyv. Hun (mexicanerne bruger dog den maskuline form, når de omtaler deres land) stjæler dit hjerte, så snart du sætter fod på hendes jord!
Spøg til side.
Jeg kendte ikke til denne film, før jeg tilfældigvis fandt den her, og den er yderst interessant.
Vi ved alle, at Mexico har store problemer, hvilket primært skyldes kartellerne og den udbredte korruption på alle niveauer. Sidstnævnte er antageligt det største problem, da det forhindrer effektive løsninger på andre store problemer.
Man kan stadig bevæge sig i de store byer, som f. eks. Mexico City, Morelia, San Luis Potosí - og mange mange flere - og høre andre sprog end spansk. Den gamle kolonimagt, har ikke helt kunnet undertvinge de indfødte, deres sprog og skikke, og det bidrager til en kolossal kulturel rigdom.
Mexico er et fantastisk land ♥

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Verden set med danske øjne

Filmene i dette tema kan af gode grunde ikke komme på danmarkskortet. De er nemlig optaget ude i den store verden. Af danske dokumentarister, som er rejst ud for at formidle og dokumentere, give os udsyn og indblik. Fra Europa år nul, over Himalayas skæve bjergtoppe i '68 til Reagans USA anno 1982. God rejse!