Film

Midt i Byens Hjerte

Carl Schenstrøm, 1938, 8 min., Speak

En film om Palladium Biografens opførelse. Den indledes med en fortælling fra København i gamle dage - med selveste H.C. Andersen som fortæller. Herefter starter byggeprocessen: den 24. april rykker Palladiums håndværkerstab ind i Industribygningen på hjørnet af Rådhuspladsen og Vesterbrogade. Man starter med den store nedrivning - byggeriet skal være færdigt på rekordtid. Råbygningen opføres i jernbeton efter de nyeste principper. Natten mellem 31. juli og 1. august begynder ophejsning af hovedspær til tagkonstruktionen. For første gang i Skandinavien anvendes elektrisk svejsning. 4. september er der rejsegilde. Billedhugger Stæhr Nielsen laver reliefferne i foyeren. Den 14. december opstilles stole i biografsalen. Fra byggeprocessen startes til teatret åbner, går der bare 8 måneder.

Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.

 

Se mere

Kommentarer

jacqueline lør, 03/17/2018 - 16:04

hvor var carl bare speciel og en flink fyr i de her tider og dage, takke være for ham, lau lauritzen og harald madsen som har opfunde fyrtårnet og bivognen. vi vil aldrig glemme dem

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Biografen – filmoplevelse og samlingssted

En gang var biograferne de levende billeders tempel. Men også – og ikke mindst – et samlingssted. Siden kom fjernsynet og alle mulige andre skærmformater til. Informations filmredaktør, Christian Monggaard, ser filmklip af de gamle biografer, mens han venter på, at de åbner igen.