Rådhuset, tegnet af arkitekterne Arne Jacobsen og Erik Møller, bliver placeret på den nedlagte kirkegård mellem Parkallé, Sønderallé og Frederiksallé. Byggeudvalget tager på studierejse til Norge og Sverige. I foråret 1938 begynder man det omfattende udgravningsarbejde. Den 24. september 1938 nedlægges grundstenene under stor festivitas forestået af borgmester Hans Peder Christensen. Anlægsarbejdet fortsættes, til vinteren 1938-39 for en tid standser arbejdet. I juni 1939 påbegyndes hovedentreprisen, og det lykkedes at føre bygningen til rejsehøjde på 175 arbejdsdage. 21. december 1939 er der rejsegilde. Herefter ligger arbejdet igen stille indtil april 1940 pga. vintervejr med hård frost. Dagen før indvielsen afsløres billedhugger Johs. Bjergs springvand 'Agnete og havmanden' - samme dag bliver rådhusuret sat i gang. 2. juli 1941, hvor Århus også fejrer 500-årsdagen for byens købstadsrettigheder., indvies rådhuset. Foruden lokale honoratiores ses rådhusets arkitekt Arne Jacobsen og Kronprinseparret Frederik og Ingrid.
Filmtype
Produktionsland
Produktionsselskab
Emneord
Medvirkende
Tilføj kommentar
Kirkegården hvad gjorde man ved alle de gamle knogler-havde man respekt for det-ellers var det et godt forløb der var arbejde til mange og de så glade ud -god film.
Kære Jan Anders Medom Møller
Tak for kommentar. Du kan læse mere om, hvad man gjorde med gravstederne her:
http://www.aarhus.dk/da/borger/natur-og-miljoe/park-og-skov/monumenter-i-aarhus/qrraadhuset.aspx
Med venlig hilsen Maria Berendt Oldhøj Nielsen
Jeg kan huske, der blev samlet ting ind til Rådhusets klokkespil på Sct.Clemenstorv, der var stillet nogle store kasser op, som folk der donerede messingtøj kunne putte det i, men selv om det gik til klokkespillet, så skar det mig i hjertet, at alle de fine ting, der var lagt i kasserne, og det selv om jeg kun var otte år. Der var en som var kendt i byen, han hed Johnsen, og han skænkede meget til klokkespillet.