Film

Paa Eventyr i Magasin du Nord

1926, 6 min., Stum

Reklamefilm for Magasins børneafdeling. Sloganet lyder: "Tag Deres børn med i Magasin, når De vil klæde dem, og når De vil glæde dem!"
Lille Tut skal ekviperes, og det sker selvfølgelig i Magasin! Mens Tut prøver jakker og frakker i børneafdelingen, flirter hendes storesøster med en ung mand, der betragter dem på afstand. Da Tuts mor møder en bekendt og hendes storesøster dagdrømmer om den unge mand, ser Tut sit snit til at gå på eventyr i Magasins legetøjsafdeling. Familien bliver forfærdet, da de opdager, at Tut er væk. Men den unge mand, der har fulgt efter Tut, hjælper familien med at finde hende og vinder søsterens hjerte.

 

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Reklamefilmen og forbrugeren

Reklamer i biografmørket er for nogen en plage og for andre god underholdning. De ultrakorte film er visuelle sansebombardementer, effektivt fortalt – ofte med subtil humor. I de tidlige reklamefilm var stilen en helt anden, og man gav sig gooood tid.

Tema

Levende billeder af et stormagasins historie

Vidste du, at Magasin oprindeligt er en Aarhus-opfindelse. At det nye hovedsæde på Kgs. Nytorv i København stod klart til julehandlen i 1893. At Magasin fik sin første rulletrappe i 1952. Filmene fra Magasins samlinger dækker perioden 1926-1957 og vidner om et stormagasin, der ud over at lange varer over diskene i lange baner også engagerede sig i det omgivende samfund – og ikke mindst i sit personale.