Film

Polens børn

Nicolai Lichtenberg, 1948, 12 min., Speak

Filmen, der er optaget i 1946, handler om børnene i det krigshærgede Polen og de uhyggelige forhold, store dele af befolkningen måtte leve under. Den viser tillige det hjælpearbejde, der fra dansk side blev sat ind af Røde Kors, Red Barnet og Fredsvennernes Hjælpearbejde.

Denne film kan ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.

 

 

Kommentarer

Christoph Klinger, stadsarkivar ons, 09/13/2023 - 10:13

For en retrodigitaliseret øjenvidnefortælling / rapport fra en udsendt dansk Red Barnet-frivillig til Polen i 1946 se også arkivfonden A800 fra Slagelse Stads- og Lokalarkiv: https://arkiv.dk/vis/6713857

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Verden set med danske øjne

Filmene i dette tema kan af gode grunde ikke komme på danmarkskortet. De er nemlig optaget ude i den store verden. Af danske dokumentarister, som er rejst ud for at formidle og dokumentere, give os udsyn og indblik. Fra Europa år nul, over Himalayas skæve bjergtoppe i '68 til Reagans USA anno 1982. God rejse!

Tema

100 års undergang – fremtidsangst og dommedag på film

Verden går under lige om lidt: Krige, pandemier, klimaforandringer og kometnedslag truer civilisationen, og ungdommen gør oprør. Men fortvivl ikke, skriver forskningsleder ved Filminstituttet, Lars-Martin Sørensen, for filmhistorien viser, at hver generation har sine store katastrofer og undergangsscenarier. Se undergangen i øjnene – lige her!