Film

Politikens filmjournal 007

1949, 6 min., Speak

1) Rigsdagens åbning. Landsretssagfører og medlem af Folketinget Edel Saunte og undervisningsminister Hartvig Frisch ankommer til Folketinget. Statsminister Hans Hedtoft holder tale i fællessalen om kommende love. Desuden ses Folketingets alderspræsident Inger Gautier Schmit og tingets formand Julius Bomholt i samtale.
2) Tyskland: Lille tysk vidunderbil demonstreres. Den kan køre under en lastbil, er velegnet til kørsel i land og i by og kan løftes med de bare næver.
3) Louis Armstrong modtages i Kastrup Lufthavn. Med sig har han bl.a. sin kone Lucille Wilson og jazzsangerinden Velma Middleton.
4) England: Fodbold på motorcykel. Spillerne må bruge benene, samt for- og baghjul til at få bolden i mål. Dommeren er til fods. 
5) Fransk modenyt. Forskellige kreationer fremvises bl.a. en eftermiddagskjole inspireret af Christian Diors kjolemodel 'Bamboche'. 

Politikens Filmjournal var en dansk ugerevy, der udkom i 257 afsnit fra august 1949 til juli 1954. De bestod af lige dele udenlandske indslag og reportager fra hjemlige begivenheder.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk