Film

Politikens filmjournal 008

1949, 7 min., Speak

1) Tyskland: Ved en stor højtidelighed markeres luftbroens officielle afslutning i Berlin. Den sidste maskine på broen er en amerikansk Skymaster med syv tons kul indenbords.
2) Nordisk mesterskab i orientering i Jylland. En vanskelig rute på 16,5 km skal gennemføres. Løberne skal over lyng- og hedebakker, tætte plantager og stejle skråninger. Svenskerne løber med sejren. Danmark kommer ind på en 4. plads.
3) USA: 30 kvindelige og mandlige elitegymnaster er på turne i USA under ledelse af gymnastiklærer Erik Flensted-Jensen. Holdet får stor ros for deres opvisninger, der også inkluderer folkedans i traditionelle dragter.
4) Elgtyr dukker op i Dyrehaven. Til sidst flygter den ind i Geelskov.
5) På foranledning af den græske konge, der ønsker at supplere sin kvægbestand, flyves fem danske avlskøer til Grækenland. De bliver transporteret i en græsk Dakota-maskine, der er blevet ombygget indvendigt til en veritabel kostald.
6) Frankrig: Duel på kårde mellem filmkritikeren François Chalais og filmmanuskriptforfatteren Willy Rozier. Duellen drejer sig om den franske skuespillerinde Marie Déa, som Chalais har kritiseret.

Politikens Filmjournal var en dansk ugerevy, der udkom i 257 afsnit fra august 1949 til juli 1954. De bestod af lige dele udenlandske indslag og reportager fra hjemlige begivenheder.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk