Film

Politikens filmjournal 140

1952, 7 min., Speak

1) England: Dronning Elizabeth II inspicerer garden på Windsor Castle. Lille prins Charles vinker til sin mor fra vinduet. 
2) Spanien: Religiøst optog under den hellige påskeuge. 
3) International varemesse i Forum. Forskellige varer præsenteres: En stol, der med få greb kan omdannes til en seng. Den nyeste mode inden for undertøj og natkjoler. Et apparat til at lave bobler i karbadet. En selvbetjeningsløsning til dagligvarebutikker.
4) USA: Oprør i to fængsler, hhv. i New Jersey og Michigan. Omfattende ødelæggelser og gidseltagning. Fangerne kræver bedre vilkår for de indsatte. Der indgås forlig. 
5) Tyskland: Den giftige fisk Peterois Volitans i akvarium. Den er fanget i Det Indiske Ocean og er lige så giftig som en brilleslange. 
6) Frankrig: Kajakmesterskaber på fransk flod. Floden er fyldt med klipper og kraftig strøm. 
7) USA: Atomeksplosion i Nevada-ørkenen ifm. en militær øvelse. Pressen er massivt til stede. Det er første gang, civile får adgang til disse forsøg.

Politikens Filmjournal var en dansk ugerevy, der udkom i 257 afsnit fra august 1949 til juli 1954. De bestod af lige dele udenlandske indslag og reportager fra hjemlige begivenheder.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk