Film

Politikens filmjournal 161

1952, 8 min., Speak

1) Frankrig: Grundstenslægning til Det danske hus i Paris. Dansk parade med Tivoli-Garden og repræsentanter fra det arbejdende Danmark på Champs-Élysées. Statsminister Erik Eriksen lægger den første grundsten. Frankrigs udenrigsminister Robert Schuman murer den næste som symbol på det nære venskab mellem de to lande.
2) Hospitalsskibet "Jutlandia" skal til Korea for 3. gang. Udenrigsministeriets direktør Nils Thomas Svenningsen holder tale på statens vegne. Doktor J. Raft fragter fire flasker blod til skibet via helikopter. Det nye landingsdæk på skibet prøves for første gang. Derefter afsejling. 
3) Etiopien: Haile Selassie underskriver pagt om Eritrea. Senere tale for folket fra balkonen og audiens med lykønskninger. 
4) Belgien: Demonstration i Bruxelles mod løsladelse af krigsforbrydere. Krigsenker, veteraner og tidligere fanger fra 1. og 2. verdenskrig deltager. 
5) Norge: Rensdyr til Grønland udskibes fra den nordlige eksporthavn Kjøllefjord.
6) NATO-øvelse med landgang på Skagen. Forsvarsminister Harald Petersen og forsvarschef admiral Erhard J. C. Quistgaard ses. Tusinder af civile tilskuere overværer den militære forestilling. Dronning Alexandrine følger med på nærmeste hold. 
7) Fodboldlandskamp mellem Danmark og Holland i Idrætsparken. 34.000 tilskuere har trodset den silende regn for at se kampen, der ender 3-2.

Politikens Filmjournal var en dansk ugerevy, der udkom i 257 afsnit fra august 1949 til juli 1954. De bestod af lige dele udenlandske indslag og reportager fra hjemlige begivenheder.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk