Film

Politikens filmjournal 200

1953, 7 min., Speak

1) Østtyskland: Folkestrejke i Østberlin (protest mod krav om større arbejdsydelse). Voldsomme uroligheder udspiller sig. Stort militært opbud. Demonstranterne angriber, og de militære enheder åbner ild.
2) Korea: FN styrkernes repræsentanter Admiral Radford og general Taylor i forhandling med den sydkoreanske præsident Syngman Rhee. Konferencen er et nyt forsøg på at få Sydkorea til at gå ind på de våbenstilstandsbetingelser, der allerede er accepteret af Nordkorea. Samtidig er der demonstration mod våbenstilstanden i Seoul. "Korea må ikke deles" er slagordet.
3) Sejlsport. Øresundsuge. 173 fartøjer deltager. Den kendte sejlsportsudøver Paul Elvstrøm ses i sin båd. Han sejrer overlegent i sin kategori.
4) Nordisk rytterstævne i Bernstorffsparken. Dronning Ingrid og prinsesse Benedikte deltager. Redaktør Harry Bendixen overrækker BT's guldmedalje til Lis Hartel for hendes indsats under De olympiske lege i Finland i 1952. 
5) Fodbold i Idrætsparken, Sverige-Danmark, 3-1.

Politikens Filmjournal var en dansk ugerevy, der udkom i 257 afsnit fra august 1949 til juli 1954. De bestod af lige dele udenlandske indslag og reportager fra hjemlige begivenheder.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk