Film

Præsentation af DNSAP

1941, 10 min., Stum

Diverse optagelser fra det danske nazistpartis hovedkontor i Bovrup. Partiets leder Frits Clausen ved skrivebordet, duplikator betjenes. Frits Clausen hjemme privat med hunde og kat. Billedreportage fra partiførerens fødselsdag i 1940 i Bovrup, optog ved hjemmet, partimedlemmer marcherer med skovle over skulderen. Over indgangen: DNSAP Hovedkontoret, Clausen får gaver, forbipasserende heiler.
Præsentation af DNSAP Stabskontoret på Rosenvængets Allé i København med mødefaciliteter, pressetjeneste m.m. Avisen Fædrelandet blev i begyndelsen trykt i en kælder i Mazantigade 10 i Kolding. Nu trykkes den i en moderne rotationspresse.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Propaganda!

Bekymrede røster advarer for tiden om, at 1930’ernes sociale uro, højrenationalisme, politikerlede og manipulerende sjælefiskeri gentager sig. Men hvordan gik det for sig sidst, demokratiet var under pres, ungdommen blev radikaliseret af voldsparate bagmænd og propagandaen florerede? Med denne stribe partipropagandafilm fra sen-tyverne til først i 1950’erne præsenterer vi brikker til et sammenligningsgrundlag.

Tema

Danmark - besat og befriet

Den 9. april 1940 er årsdagen for Tysklands besættelse af Danmark. I dette tema har vi samlet et udsnit af de mange film og filmoptagelser, der blev lavet under og efter besættelsen.