Film

Rundskuedagen i Thisted 1926

1926, 7 min., Stum

Optagelser fra Rundskuedagene i Thisted 6. -7. juli 1926. I løbet af dagene er der en række events rundtomkring i byen. På Frederiks Torv er der optog med blomsterdekorerede vogne, fra balkonen på Thisted Rådhus bliver der opsendt balloner og i byens plantage, Christiansgave, danses der folkedans. En række af byens spidser er til stede i plantagen herunder byens borgmester, byrådsmedlem og redaktør af Thisted Amts Tidende A. Aaberg, byrådsmedlem og tidligere borgmester E. Bloch, redaktør Kjeld Jensen fra Thisted Amts Avis og redaktør Clemmen Brunsgaard fra Thisted Social Demokrat. På havnen er der forskellige konkurrencer i havnebassinet bl.a. kapsejlads i baljer. Gaderne er fyldte med feststemte mennesker. Filmen er optaget af biografejer Georg Pors, der drev Royal-Teatret i byen fra 1929-1970.

Kommentarer

Jens Yde fra Thisted fre, 03/18/2022 - 10:27

Thisted Amts Tidende skrev om Rundskuedagen, at tusinder af mennesker overværede de mange forlystelser, og at gæsterne især var byens egne folk.
"Allerede da Bil-Corsoen kørte gennem byen var man klar over, hvordan landet lå. Af de 20 automobiler, som deltog, var kun 2 fra landet, og omtrent sådan var vel forholdet mellem byboer og landboere, der var med til festen".
Billederne er fra "de brølende tyvere", hvor altså folk i Thisted også så pænt glade ud

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk