Film

Saa gik 1950

1950, 24 min , Stum

Magasin du Nords årsrevy 1950:
1) Status: over hele huset tælles varerne op. Hovedkassen er 'revisionscentralen'. Millionvis af varer er opregnet i mere end 100.000 poster.
2) Ved en højtidelighed i Holmens Kirke den 18. april var Hjemmeværnet repræsenteret ved Magasins kommando. Kong Frederik ankommer for at vende det første blad i en mindebog for faldne danskere under 2. verdenskrig.
3) Den franske udstilling i Forum løber af stabelen i juni. Magasin gav Strøget ekstra kollorit ved med 10 dages varsel at lave en festlig fortovscafe. Den blev så stor en succes, at man lod den stå helt til september.
4) Den 1. marts overtager Magasin hjørneejendommen Kgs. Nytorv/Lille Kongensgade. Cafe A Porta videreføres af Magasins egen restauratør Meier. Cafeen blev istandsat uden at man ændrede det mindste ved de minderige lokaler.
6) Senere i september åbner udstillingen "Skind og Sko" i Forum. Der er daglige mannequinopvisninger.
7) Først 5 år efter 2. verdenskrig får København mulighed for at hylde Winston Churchill. Hele byen er på benene for at fejre "good old Winnie".
8) I oktober arrangerede Magasin en plastic-udstilling, hvor publikum kunne lære de mange nye materialer at kende. Direktør Villadsen åbner udstillingen. Handelsminister H.C. Hansen er blandt gæsterne.
9) Årets personalerevy har fået titlen "Midt i en byggetid".
10) Juleudstillingen 1950 er bygger over Walt Disneys "Askepot".
11) I december forsøger Magasin sig for første gang med en selvbetjeningsafdeling.
12) Den sidste dag før jul, før åbningstid, samles personalet til en lille højtidelighed i hovedhallen. Direktør Raaschou takker for arbejdsindsatsen og fortæller om de gode salgsresultater.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk.

Tema

Levende billeder af et stormagasins historie

Vidste du, at Magasin oprindeligt er en Aarhus-opfindelse. At det nye hovedsæde på Kgs. Nytorv i København stod klart til julehandlen i 1893. At Magasin fik sin første rulletrappe i 1952. Filmene fra Magasins samlinger dækker perioden 1926-1957 og vidner om et stormagasin, der ud over at lange varer over diskene i lange baner også engagerede sig i det omgivende samfund – og ikke mindst i sit personale.