Film

Slægtsgaarden

P.V. Jeppesen-Drusebjerg, 1936, 37 min., Reallyd

En film om gårdejer Hans Nielsen af Ellerød, som er ved at være for gammel til at drive landbrug - og hvad så? Han har tre sønner. Den ældste, Jens, vil gerne overtage slægtsgården og føre landbruget videre. Den yngste, Niels, er draget af byen og vil finde sige et arbejde der, mens den mellemste bror, Christian, vil til udlandet. P.V. Jeppesen-Drusebjergs (1877-1953) var organisationsleder og husmandsagitator. Filmen er lavet for Dansk Andels Gødningsforretnings (DAG), hvor Jeppesen-Drusebjerg var næstformand.

Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.

 

Kommentarer

Michael Bach ons, 05/11/2022 - 08:40

If. Mediestream (søg: "Drusebjerg Slægtsgaarden") omtales filmen første gang i Sorø Amts Dagblad 3. febr. 1945, og senere flere gange i 1945-46. Jeres datering (1936) skyldes nok en forveksling med Drusebjergs og D.A.G.s "Husmandsfilmen", som havde premiere i november 1936. - - Ved minuttal 23:12 kan man på perronen se skiltet "Tilflugtsrum", og dem begyndte man først at bygge i 1939. Ved minuttal 24:11 ser man (vist) en tysk soldat stå foran Hovedbanegården. Selv om der i scener fra København vises mange biler på vejene, ka' det måske være ældre optagelser fra 30'erne, Eibye har benyttet

Michael Bach tor, 11/24/2022 - 00:01

Da sønnen Christian drager ud i den store verden, har Jeppesen-Drusebjerg klippet flere scener fra A.W. Sandbergs "Til Danmark over de store Broer" (1937). Men hvor Sandberg skildrer togturen fra Paris til København, går det i denne film den modsatte vej.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk