Klip

CB-øvelse i Nakskov

1943, 6:49 min, Stum

CB-folk (Civilbeskyttelseskorpset) får instruktion af brandinspektør Niels Hansen i Nakskov. Glimt af stationsleder Svendsen fra Falck i Nakskov. Øvelserne går i gang. En gammel brandstige køres frem og rejses ved håndkraft. Man holder øvelser ved ”Sydfynskes” færgeleje ved Kapselstræde og i baggård ved industribygning. Glimt i baggrunden af det oplagte skib Nordkyn.
Direktør Eivind Klinke, byrådsmedlem ses.
Brandvæsnet lægger vandslanger ud på kajen ved Toldboden/færgelejet.
En båd står ud gennem havnen med en del mennesker ombord. Redaktør Jacobsen ses ombord. En robåd trækker noget efter sig i havnebassinet. I baggrunde ses forskellige skibe og Nakskov Skibsværft. Et kystbevogtningsfartøj sejler forbi i havnen.
En robåd ligger med bunden i vejret, og en mand ligger i vandet. En mand med en line bundet om livet svømmer ud og bjærger manden ind på land. På en pram demonstreres førstehjælp, mens publikum kigger på fra kajen.
En dykker kravler ned i vandet, en øvelsesdukke bjærges, dykkeren kravler op igen. Blik ud over fjorden, man sejler forbi Rosnæs.

Lav dit eget klip

Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie.

Du kan dele dit klip med andre, og du kan placere det på kortet her på siden. Lav dit eget klip i filmen

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk