Klip

General Dewings tropper ankommer til Københavns Lufthavn

1945, 3:17 min, Stum

D. 5. maj kl. 16:32 bliver Danmark formelt befriet da Royal Air Force, med den britiske general Dewing i spidsen, ankommer til Københavns lufthavn og senere modtager den formelle tyske kapitulation. Dewing og hans tropper modtages af Ole Lippmann, som under dæknavnet "Lund" var de allieredes førstemand i Danmark under besættelsens sidste måneder. Af flytyper ses bl.a. RAF C-47 Dakota ledsaget af et større antal spitfire-jagere.

Lav dit eget klip

Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie.

Du kan dele dit klip med andre, og du kan placere det på kortet her på siden. Lav dit eget klip i filmen

Kommentarer

Elsebeth Nielsen tor, 05/04/2017 - 09:18

Min far, fhv. undervisningsinspektør Vilhelm Nielsen, var med den dag i æreskompagniet som medlem af en "ventegruppe". Min farbror, professor i atomfysik på Aarhus Universitet og senere CERN, Karl Ove Nielsen, må også have været der, da han var med i den samme gruppe. Min fars oplevelse af modtagelsen af general Dewing den 5. maj 1945 kan læses her:
http://www.vilhelmnielsen.dk/GlaedeOgTak.html


Carsten Kok-Hansen ons, 03/09/2022 - 15:12

Hej Elsebeth og andre der ser/læser med. Min (ikke biologiske) morfar Jens Henning "Morian" Fisker Hansen var pilot på det fly som General Dewing var med på. Jeg kan desværre ikke spotte ham i disse optagelse. Hvis der er andre der har set et filmklip hvor Henning (som jo også var kendt for at køre Speedway) kan ses efter landingen , må de meget gerne sende mig en mail på ckok_hansen@hotmail.com .Og nu vil jeg så læse Vilhelms oplevelse af den dag.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk