Klip

Gladsaxe Mejeri

1946, 1:40 min, Speak

På Gladsaxe Mejeri bliver mælken vejet ved ankomsten fra lokale mælkebønder. Flasker til mælken renses og steriliseres med stærke rensemidler. Hver flaske gennemlyses for at finde de skårede og revnede frem, der fjernes. Derefter suges flaskerne lufttomme og påfyldes. Kapslerne udstandses af et langt aluminiumsbånd, og mælken køres på et transportbånd til kølerummet. Stort set alt arbejdet på mejeriet udføres automatisk af maskiner.

Gladsaxe Mejeri blev oprettet i 1916 af mejerist Hans Christian Nielsen. Det lå der, hvor Ved Branddammen ligger i dag, altså lige overfor Gladsaxe Kirke. I 1940 kom Gladsaxe Mejeri ind i den storkøbenhavnske mælkeordning. Det betød, at Gladsaxe Mejeri fik lov til at afsætte en bestemt andel af deres produkter til København. I starten var der økonomiske fordele ved fællesskabet, men efterhånden som københavnerne flyttede længere ud, overtog de københavnske mejerier mere og mere af salget - også helt ude i Gladsaxe - for at overleve. Gladsaxe Mejeri lukkede i 1972 og blev revet ned i 1982.

Kilde: Eva Molin, Gladsaxe Byarkiv.

Dette klip kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.

Lav dit eget klip

Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie.

Du kan dele dit klip med andre, og du kan placere det på kortet her på siden. Lav dit eget klip i filmen

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk