Klip

Juelsminde Julemærkehjem

1949, 1:40 min

Optagelser fra Juelsminde Julemærkehjem, der åbnede i 1912. Julemærkehjemmet var et af Danmarks første af slagsen, og der var plads til 25 børn (ved en senere udvidelse blev der plads til 36 børn). I klippet ser vi børnene lege på hjemmets græsarealer og ved Sandbjerg Vig.

Se mere

Lav dit eget klip

Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie.

Du kan dele dit klip med andre, og du kan placere det på kortet her på siden. Lav dit eget klip i filmen

Kommentarer

Kirsten Lindskog man, 04/11/2016 - 19:42

Var på Julsminde Julemærkehjem vinteren februar1955. Kan huske jeg blev afleveret på Københavns hovedbanegård. Vi var måske 5 børn.Togrejsen husker jeg ikke så meget til. Kan huske da vi kom frem skulle jeg have alt mit tøj af som blev gemt i en pose og så fik jeg deres tøj. Vi var i ens ternet kjoler. Jeg græd meget af hjemve,havde fødselsdag mens jeg var der og min morfar kom helt fra København og var der måske en time så han kunne komme tilbage igen. Er først begyndt at tænke på dette ophold sent i mit liv og kan ikke forstå min mor kunne sende mig så langt væk. Måske i kan bruge denne lille historie Kirsten Lindskog

Joan Corneliussen ons, 06/12/2019 - 17:19

Var på hjemmet fra 1. December 1951 til 1. Marts 1952. Har fortrængt mange minder fra dengang, da jeg blev sendt 3 uger efter jeg havde fået en lillebror og var væk både jul og 7 års fødselsdag uden besøg af familien. Har talt med en anden person som var der i samme periode hun har også kun dårlige mimder. Hun blev 5 år 8 dage efter vi var kommet.

Ellen Bay tor, 02/11/2021 - 08:52

Ja det har i en del år været min arbejdsplads,
Da DKI overtog stedet , en dejlig arbejdsplads i 60`erne

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk