Klip

Moderne danse: Maxixe

1918, 0:31 min

Moderne danse: Seks elegante par danser maxixe. Musikstilen er fra Brasilien, også kaldet brasiliansk tango. Et eksempel på et musiknummer, der bruges til dansestilen, er 'Tico-Tico no Fuba' komponeret af Zequinha de Abreu i 1917. Maxixe er delvist udviklet af Vernon Castle på Broadway, men man genfinder trin som corta jaca (tilgrænsende musikstil), rolls mv. I dag ville man kalde det samba (for samba i turneringsdanse-sammenhæng kommer fra maxixe, musikalsk såvel som trinmæssigt). Bemærk ligheden med polka og tango - det er ikke tilfældigt.

 

Lav dit eget klip

Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie.

Du kan dele dit klip med andre, og du kan placere det på kortet her på siden. Lav dit eget klip i filmen

Tema

Dans på kryds og tværs

Kommentarer

Karina Olesen fre, 04/29/2016 - 08:14

Dansen minder mig ufatteligt meget om en dans vi lærte til "Engelsk Folkedans" i min barndom midt i 60'erne. Der var en gruppe engelske folkedansere, der besøgte Asminderød Kro i en periode og lærte os denne dans blandt andre. Det var både børn og voksne. Jeg gik til folkedans på kroen og jeg husker tydeligt, at det var sjovt og anderledes at danse de engelske danse.

Redaktionen tir, 05/03/2016 - 13:43

Kære Karina Olesen
Tak for kommentar. Vi har været i kontakt med en danseekspert, som kan fortælle, at dansen hedder maxixe, også kaldet brasiliansk tango. Det er nu tilføjet til klippets synops.
Med venlig hilsen Maria Berendt Oldhøj Nielsen

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk