Klip

Tyske flygtninge i Skjern

1945, 2:33 min, Stum

Flygtningetog, og tyske flygtninge ankommer til Skjern Banegård. Flygtningene var mest kvinder, børn og gamle mennesker. Flygtningetoget afgik fra København den 1. maj 1945 og arbejdede sig vestpå. Toget bestod af ca. 30 godsvogne og var næsten 400 meter langt. Det blev trukket af et damplokomotiv. Toget ankom til Skjern Station den 2. maj 1945, og de omkring 1000 flygtninge fik dermed en pause på rejsen.

Lav dit eget klip

Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie.

Du kan dele dit klip med andre, og du kan placere det på kortet her på siden. Lav dit eget klip i filmen

Kommentarer

Ellen Dalgaard Jensen fre, 03/18/2022 - 11:07

Jeg er født i 1936 og husker tydeligt krigen i glimt fra den begyndte til den endte. Det gjorde indtryk at se
de mange flygtninge, og mor inviterede sommetider. nogle få af dem ind i vores hjem, Bredgade 8 Skjern og hjalp dem med at lave perlearbejde. Kort tid efter at befrielsesbudskabet havde lydt blev et flygtningetog, som stod lidt udenfor Skjern banegård beskudt, og mange flygtninge blev dræbt. Jeg stod
ved vestvinduet i vort hjem og så på nært hold den ene lastbil efter den anden med presenninger over køre forbi. Mange i Skjern hjalp med at begrave flygtningene, og jeg ser stadig for mig en lang række små grave med blomster på.De blev behandlet med respekt.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk