Film

Byggefagenes Samvirke - demonstration den 12. september 1974

1974, 4 min., Stum

Private optagelser af de københavnske bygningsarbejderes demonstration afholdt den 12. september 1974 i København. Udover de klassiske byggefag deltager også arkitekter, landskabsarkitekter, konstruktører samt sympatisører fra andre fagorganisationer. Demonstrationen ender foran Christiansborg Slot med taler og faner. En dukke med præstekjole skal gøre det ud for statsminster Poul Hartling, som var uddannet cand. theol. Der ses også et banner med teksten "Ud med præsteregeringen". Byggefagenes Samvirke organiserede samarbejder mellem en lang række københavnske fagforeninger på byggeområdet og eksisterer stadig.

Se mere

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

100 år med Danmarks kommunister

Vi præsenterer en samling af film fra Danmarks Kommunistiske Partis fortid, der dokumenterer en helt særlig politisk kultur i et parti, som siden stiftelsen for 100 år siden har haft en omtumlet politisk skæbne.

Tema

POLITISK AKTIVISME – FRA DEMO’ER TIL BLOGINDLÆG OG LIKES

Siden 1960 er partiernes medlemstal dalet betydeligt, men det betyder ikke nødvendigvis, at det politiske engagement er svækket. Dansk politik både før og efter ungdomsoprøret har været præget af et aktivistisk engagement i folkelige bevægelser og kampagner, der ikke er rettet mod stemmeurnerne og ikke nødvendigvis indbefatter partier og interesseorganisationer. I samarbejde med Arbejdermuseet & Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv præsenterer Det Danske Filminstitut & Danmark på film her en stribe film om politisk aktivisme.