Film

Danmarksfilmen

1926, 150 min., Stum

En film om den danske natur, historiske egne, folkeliv og erhvervsliv. Filmen tager os med hele Danmark rundt, bl.a. Sønderjylland, Fyn, Århus og Bornholm. Vi ser på Danmarks gamle kulturminder, landbrug, industri, hovedstaden København samt Grønland og Færøerne.

Kommentarer

Mette Helstrup ons, 05/02/2018 - 11:27

Hej
Danmarksfilmen har før været her på filmcentralen med lyd på, bl.a. jazz i baggrunden. Jeg tror, der er pH, der speaker hen over. Nu er lyden væk. Er det en fejl?

Redaktionen man, 05/07/2018 - 09:18

Kære Mette Helstrup
Tak for kommentar. Dette er en anden Danmarksfilm, der er fra 1926. PH's Danmarksfilm 'Danmark' er fra 1935. Du kan desværre ikke se PHs film på Danmark på film - kun på Filmcentralen/Undervisning, der kræver UNI-login. Prøv evt. www.bibliotek.dk
Mvh Maria Knude Oldhøj Nielsen

Gustav Brock man, 03/29/2021 - 11:25

Gustav Brock (min bedstefar) er krediteret håndkolorering af filmen, men ikke en eneste filmrude fremstår koloreret.
Hvordan hænger det sammen?

Redaktionen tir, 04/06/2021 - 14:51

Kære Gustav Brock
Tak for kommentar, og fordi du gør os opmærksomme på det. Af og til digitaliserer vi det materiale, der er i bedst og mest komplette stand. Vi vil prøve at kigge på originalmaterialet efter sommeren.
Mvh Maria Nielsen

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Film fra virkeligheden – dokumentarismens historie

De allerførste levende billeder, der blev vist i Danmark i 1896, var dokumentariske. Det var blandt andet de franske Lumière-brødres simple virkelighedsgengivelser, og de inspirerede allerede året efter den danske hoffotograf Peter Elfelt til at lave film. I dette tema giver vi et overblik over, hvordan dansk dokumentarisme gennem tiden er blevet inspireret og påvirket af internationale strømninger og skelsættende værker.

Tema

Os, dem og Dirch - turistfilm fra Danmark

De vælter ind over grænserne. De kommer med tog, fly og bil. Krydstogtskibene kæmper om kajpladserne ved Langelinie i København, og på den jyske vestkyst skal man mestre et forståeligt tysk for at betjene de mange glade sommerhusgæster. Men de har penge på lommen. Og de tager hjem igen. Det er sommer i Danmark.