Film

Danske Børneaktion Wienerbørn

1921, 22 min., Stum

Efter 1. verdenskrig blev et stort antal østrigske børn i årene efter sendt til Danmark på midlertidige ophold.
1. del: Optagelser fra aktionskomiteens besøg i Wien. De østrigske børn skal til en kort lægeundersøgelse inden afrejsen. Afsked med forældre inden togafgang.
2. del: Børnetransportens afrejse fra Wien, hvor 11 togvogne fyldt med børn forlader banegården. Alfred Pabeschitz er togleder. På turen holdes der pause på en station, hvor alle kan få noget at drikke. En af togvognene er en køkkenvogn. Der strækkes ben i den tyske by Halle. Vamdrup er den første 'frokoststation' i Danmark, hvorfra rejsen fortsætter til Kolding, Fredericia og sejlturen over Storebælt. En hjemtransport fra Københavns Hovedbanegård, hvor rejsen igen går over Korsør og Fredericia. De danske aktionsledere ankommer til Wien, hvor de modtages af de østrigske ledere. Forældrene strømmer til for at tage imod deres børn. Der afholdes en takkefest foran rådhuset i Wien, inden de danske aktionsledere anført af overretssagfører Jacobsen rejser hjem.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Med tog gennem Danmark

2022 markerer 175-året for åbningen af den første jernbane i kongeriget Danmark. Siden er skinnenettet løbende blevet udbygget og har, som historiske togfilm viser, skabt sammenhængskraft og gjort det lettere for den almindelige dansker at komme rundt.