Film

DSB's Kino indvies

1935, 3 min., Reallyd

Indvielsestale, torsdag d. 21/2/1935, for DSB's Kino "Den Vide Verden" af generaldirektør og idémanden bag Peter Knutzen. DSB Kino blev indrettet i en gammel ventesal på Københavns Hovedbanegård. Åbningen blev en stor succes med 1600 besøgende på åbningsdagen. Biografen havde et flot og veludstyret operatørrum med både 35mm og 16mm maskiner. I 1971 var belægningsprocenten nede på 15, og så besluttede DSB at nedlægge biografen. Sidste forestilling var "Tyven fra Bagdad", der blev vist søndag d. 31. Oktober 1971. Herefter blev den gamle biograf ombygget til et supermarked.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Biografen – filmoplevelse og samlingssted

En gang var biograferne de levende billeders tempel. Men også – og ikke mindst – et samlingssted. Siden kom fjernsynet og alle mulige andre skærmformater til. Informations filmredaktør, Christian Monggaard, ser filmklip af de gamle biografer, mens han venter på, at de åbner igen.

Tema

Med tog gennem Danmark

2022 markerer 175-året for åbningen af den første jernbane i kongeriget Danmark. Siden er skinnenettet løbende blevet udbygget og har, som historiske togfilm viser, skabt sammenhængskraft og gjort det lettere for den almindelige dansker at komme rundt.