Film

Fangelejren ved Hald

1917, 9 min., Stum

Vue over Røde Kors' fangelejr ved Hald om vinteren. Der var brug for en lazaretlejr til syge tyske og østrig-ungarske krigsfanger fra russisk krigsfangenskab. Sygeplejerske passer sårede sengeliggende soldater. Sneboldkamp mellem krigsfangerne. Opholdsstue for officerer. Billeder af Kejser Wilhelm og Kejser Franz Joseph på væggen. Billard og avislæsning. De meniges spisesal. På sygeafdelingerner er der stuegang, hvor en læge tilser de indlagte. Fysioterapi for sårede soldater. Skomagerværksted. Ben lægges i gips. Sy- og strygestuen samt snedkerværkstedet. Teaterforestilling for soldaterne. Skovtur for tyske og østrigske soldater.

Kommentarer

Carla man, 11/12/2018 - 20:13

Min far var fangevogter ved Hald
Han blev ven med en russer der senere begik selvmord det er det eneste jeg har hørt om hans oplevelse under 1.verdenskrig

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Krigsfanger under 1. verdenskrig

Under 1. Verdenskrig blev krigsfanger sendt til Danmark for at restituere. Krigsfangelejrene skulle understøtte Danmarks status som neutralt land, og der var stor interesse for at vise Danmarks hjælpearbejde i pressen.

Tema

Tidslinje: Vigtige datoer for Genforeningen

Her får du et overblik over de vigtigste datoer for Genforeningen mellem Danmark og Sønderjylland suppleret med tilhørende filmklip. Tekster er skrevet af journalist Jan Sternkopf fra JydskeVestkysten.