Film

Fra Genforeningsdagene

1920, 14 min., Stum

11. juli 1920: Kongeskibet "Dannebrog" med Kong Christian X ombord ankommer til Sønderborg. 10. juli 1920: Kongen rider over grænsen og tager det gamle land i besiddelse. Soldaterforeninger med faner slutter op bag kongen. Dronning Alexandrine og prinsesse Thyra i karet, prins Knud til hest. 11. juli 1920: Folkefesten i Dybbøl Skanser. Medlemmer af regeringen. Piger kommer med flag til kongen. Kongen taler på torvet i Åbenrå. 26. maj 1920: Alpejægernes ankomst til København. Kongeskibet "Dannebrog" ved havnen i Sønderborg. Festen på Dybbøl, spejdernes march gennem Dybbøl Bakker. Kongen hilser på veteraner. Borgmesteren taler til kongefamilien ved afsejlingen fra Sønderborg. Byen og havnen.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Tysk og dansk i hertugdømmet Slesvig

Det, der for nogen var en Genforening i 1920, var for andre en deling af Slesvig. Nordslesvigerne – det tyske mindretal – er gennem århundreder blevet præget af både dansk og holstensk kultur.

Tema

Det danske mindretal i Sydslesvig

Efter den nye grænsedragning mellem Danmark og Tyskland i 1920 levede omkring 10.000 dansksindede syd for grænsen. Gennem de seneste 100 år er der lavet talrige film om det danske mindretal i Sydslesvig. Arkivet ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig præsenterer her en række af deres film og fortæller mindretallets historie.