Film

Fra menighedsplejens arbejdsmark: Fra kirkerum til hjemmets dør

1939, 10 min., Stum

Film om Sydslesvig i to dele: Del 1) IV. Afd. 1930-1939: Kirkegængere på vej til gudstjeneste i Helligåndskirken i Flensborg, pastor C. W. Noack ved sin bolig, gudstjeneste i Kobbermølleskolen og Adelby Kirke i Flensborg med pastor H.F. Petersen, feriebørn samlet udenfor menighedshuset Ansgar klar til afrejse til Danmark, sommermøde i frimenigheden Valsbølhus. Del 2) Søren Pedersens Kinoafdeling, Fredericia: bespisning af underernærede børn og syge i menighedshuset Ansgar, indvielse af forsamlingshuset Kirkevang i Ladelund (1934), udsigt over Slesvig, Slesvighus og Slien ved Slesvig.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Tysk og dansk i hertugdømmet Slesvig

Det, der for nogen var en Genforening i 1920, var for andre en deling af Slesvig. Nordslesvigerne – det tyske mindretal – er gennem århundreder blevet præget af både dansk og holstensk kultur.

Tema

Det danske mindretal i Sydslesvig

Efter den nye grænsedragning mellem Danmark og Tyskland i 1920 levede omkring 10.000 dansksindede syd for grænsen. Gennem de seneste 100 år er der lavet talrige film om det danske mindretal i Sydslesvig. Arkivet ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig præsenterer her en række af deres film og fortæller mindretallets historie.