Film

Fugleflugtslinjen

1959, 3 min., Stum

Fugleflugtslinjen (tysk: 'Vogelfluglinie') er navnet på den kombinerede jernbane- og vejforbindelse mellem Tyskland (Hamborgregionen) og Øresundsregionen over Femern Bælt. Filmen viser optagelser af det omfattende arbejde med etableringen af den danske del af linjen i Nykøbing F. Bl.a. skal en ny godsbanegård og en bro (Kong Frederik d. IX's Bro) etableres. Den 14. maj 1963 bliver hele den nye strækning åbnet for trafik. Filmens årstal er anslået.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

HIMMEL, HAV OG HERREGÅRDE – ET PORTRÆT AF LOLLAND-FALSTER

Lolland og Falster er kendt for det flade landskab, roemarkerne og de mange historiske herregårde. Men er det også sådan lollikkerne og falstringerne ser deres egn? I samarbejde med Nakskov lokalhistoriske Arkiv og Guldborgsund Stadsarkiv udgiver Filminstituttet 18 ny-digitaliserede film sammen med film fra egne samlinger. Forfatter Helle Helle, gastronomisk iværksætter Claus Meyer og politiker René Christensen m.fl. portrætterer her deres hjemstavn.

Tema

Med tog gennem Danmark

2022 markerer 175-året for åbningen af den første jernbane i kongeriget Danmark. Siden er skinnenettet løbende blevet udbygget og har, som historiske togfilm viser, skabt sammenhængskraft og gjort det lettere for den almindelige dansker at komme rundt.